Vekter knivstukket i Tromsø

En mann i 20-årene er operert ved Universitetssykehuset Nord-Norge etter å ha blitt stukket med kniv i Tromsdalen. Politiet leter etter to gjerningsmenn.

Det var mannen selv som ringte nødetatene rett etter klokka 5 tirsdag morgen og fortalte at han var blitt stukket med kniv.

Hendelsen fant sted utenfor Mix-kiosken i Tromsdalen, ifølge operasjonsleder Jørgen Ahlquist i Troms politidistrikt. Så langt retter mistanken seg mot to antatte gjerningsmenn, og begge er ukjente for politiet og på frifot. De skal ha hatt på seg svarte klær.

– Vi har foreløpig lite kunnskap om hva som har skjedd og hvorfor. Vi leter etter vitner og forbipasserende og har en drone i lufta som vi bruker i letingen etter de antatte gjerningsmennene, sier han til NTB.

Til NRK opplyser leder for etterforskningsseksjonen, Lene Fabek, at mannen var en vekter kledd i uniform. Det er ikke klart om han var på jobb eller på vei til eller fra jobb, ettersom politiet ikke har fått snakket mer med ham.

Mannen i 20-årene fikk alvorlige knivskader. Tilstanden hans var tirsdag stabil, opplyser universitetssykehuset Nord-Norge til NRK. Mannen ble operert tirsdag morgen.

Etterforskerne ber om tips og opplysninger fra publikum.

– Vi er på gata med hundefører og venter på krimtekniker. Vi håper det kan gi oss mer å gå på, sier Ahlquist.

Politiet har også sikret seg opptak fra overvåkingskameraer i området, blant annet fra Statens vegvesen.

(©NTB)