U247 tester treningssenter: Dette er det beste for ungdom

30 prosent av Nordmenn som er over 15 år har medlemskap på et treningsstudio. Ungdommer gjør opp en god del av disse prosentene. Du trener kanskje selv på et treningsstudio, eller vurderer du det. Vi skal nå se nærmere inn på hvilke treningsstudio som passer deg best.

FAMILY SPORTS CLUB

Vi begynner med det mest populære treningsstudioet i Vesterålen, Family Sports Club (FSC), tidligere kjent som Stamina. FSC er lokalisert i Rådhusgata 9 i Sortland og Søndregata 34 i Stokmarknes.

Når du kjøper medlemskap for du velge mellom tre typer medlemskap: «all in», «standard», og «basic».

 «All in» medlemskapet inkluderer at du kan trene på alle FSC studioer i Norge, du har tilgang til gruppetimer, digitalt medlemskort, psykolog og allmennlege, bildeundersøkelser, dagkirugi, medisinsk vakttelefon, reiseutgifter ved medisinsk behandling, og lokale fordeler ved ditt treningssenter. Dette medlemskapet passer for de som virkelig er treningsglade og vil nyte av all luksus FSC kan tilby.

«Standard» medlemskapet medfører at du bare kan trene på et treningsstudio, at du får digitalt medlemskort, og at du har tilgang til gruppetimer.

«Basic» er det samme som «standard» bare at du ikke har tilgang til gruppetimer.

Prisen hvis du ikke er student eller pensjonist, altså ordinær er 549 kr måneden «all in», 499 måneden for «standard», og 479 måneden for «basic». Hvis du er student er det 439 måneden for «all in», 399 kr for «standard», og 383 kr for «basic».

Selve FSC lokalene er romslige og veloppusset og byr blant annet på badstuer og fine garderober. Det er mye utstyr, nok for mange, noe som absolutt trengs da det sjelden er få der. Utstyret er helt greit, selv om noen maskiner kan være trøblete.

Stamina anbefales for de som ikke er så særlig sjenert, for du må akseptere det faktum at det alltid vil være en del mennesker der. Dette medlemskapet er også det dyreste så du må utnytte medlemskapet flittig hvis du har det.

Frisk

Frisk er lokalisert i både Sortland og Stokmarknes. Det som er litt bemerkelsesverdig er at 1. etasjen i både Sortland og Stokmarknes har et stort vindu som vegg, så du må regne med at noen kan titte litt på hvor mye du løfter.

Frisk byr på tre ulike medlemskap: «Frisk», «Frisk Balanse», og «Frisk Pluss». De byr også på opplæring som er 349 kr for 45 min.

«Frisk» medlemskapet gir deg full tilgang til senteret, til spinningstimer med instruktør, og tilgang til et variert sortiment av treningsprogrammer. Det koster 259 kroner i måneden.

«Frisk Balanse» gir deg alt det samme som «Frisk» men også et større tilbud på gruppetimer. Dette koster 299 kroner i måneden.

«Frisk Pluss» gir deg alt det samme som sistnevnte, men også en mulighet til å trene på Expo (som vi kommer til) og tilgang til yogatimer. Dette koster 359 kroner måneden.

Prisene til Frisk er veldig rimelige, det er bra treningsutstyr der, du har mulighet til å få opplæring, yogatimer og mer til. I tillegg er det få folk der så du kan regne med å få konsentrere deg fullt ut på treningen. Et veldig bra tilbud for deg som ikke vil bruke så altfor mye penger, og er glad i å trene alene.

Expo Trening

Expo, tidligere Athletic Nord, er en kjede med ett treningsstudio i Sortland. Deres lokal er det minste av alle de vi har gått gjennom til nå. Expo byr på to medlemskap: «expo standard», og «expo basic».

«Expo basic» er 299 kr måneden og gir bare mulighet til å trene på det lokale treningssenteret, altså Expo Sortland.

«Expo standard» er 359 kr måneden og gir kundene sine tilgang til Frisk Sortland og Frisk Hadsel.

Til tross størrelsen til Expo, har de nye og gode treningsapparat. Dessverre er det litt for lite utstyr, så en blir ofte stående litt i kø. Dette er et senter for deg som har tid og tålmodighet nok til å vente litt.

Havna Frisksenter

Havna er et lokalt tilbud lokalisert i Myre. Smått fint lokal, med greit utstyr. Du kan betale for medlemskap på mange måter, men månedsprisen er 450 kr.

Greit sted å trene på hvis du bor på Myre, da det blir litt vanskelig å reise til Sortland ofte bare for å trene.