Fly forsinkes av kraftig uvær i Nord-Norge

Store deler av veinettet i Nordland, Troms og Finnmark er stengt, fly forsinkes, og det er varslet full storm i Nord-Troms og Vest-Finnmark.

Fra natt til søndag til natt til tirsdag er det ventet sørøstlig full storm, med lokalt svært kraftige vindkast på 35–40 meter per sekund, varsler Meteorologisk institutt. Varselet gjelder for Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark.

Der er det også betydelig snøskredfare, oransje farevarsel for sterk ising på skip, og i landsdelen for øvrig er det flere gule farevarsler.

I 6-tiden skriver Vegtrafikksentralen nord at store deler av veinettet i Nordland, Troms og Finnmark er stengt. Ifølge 175.no er mange veier i Nord-Norge fremdeles stengt i 8.30-tiden. Ifølge iTromsø er også flere ferger innstilt. iFinnmark skrev søndag kveld at Widerøe verken fikk lettet eller landet i Hammerfest.

Ved 9.50-tiden var 16 ankomster til Tromsø lufthavn merket som forsinkede. Uværet søndag medførte også logistiske problemer.

– Det har skapt mye kø og følgeforsinkelser som vil påvirke hele Nord-Norge mandag, sier Widerøes kommunikasjonsdirektør Silje Brandsvoll til avisa.

Widerøe håper å være tilbake i normal trafikk i løpet av dagen, men sier at folk må være forberedt på en del forsinkelse.

Berlevåg skole i Finnmark stenger mandag og legger opp til hjemmeskole for sine 60–70 elever. Dette gjøres for å være føre var, da det meldes kraftig vind opp i orkan styrke i kommunen, ifølge iFinnmark.

(©NTB)