Brettspill du kan prøve i påska

Ikke-elektronisk tidsfordriv

Føler du at du har blitt litt for mye på elektronikk i det siste? At du spiller på PC’en fra morgen til kveld? Det er nemlig sånn for mange. Har vi helt glemt av hvor koselig det er å ta seg et slag kort, eller å spille en runde monopol? Vi skal nå se på noen gamle klassikere innen ikke-elektronisk underholdning.

Kortspill:

Uno

Uno har evnen til å gjøre deg illsint, og i neste øyeblikket gjøre deg uhyre glad. En fargesprakende klassiker som er verdt å spille gang på gang. Alt du trenger er en kortstokk, og en eler flere å spille med. En garantert kilde til underholdning.

Hopp i havet

I kortspillet Hopp i havet lager man seg et «hav» ved å legge alle kortene hulter til bulter på bordet. Man prøver så å samle like ved å spørre hverandre om spesielle kort. Hver gang du får «nei», må du hoppe i havet.

Idiot

Kortspillet Idiot er så enkelt at det kan spilles av alle. Men om du faktisk klarer å tape et så enkelt spill som dette, ja da er du en idiot.

Brettspill:

Monopol

Finnes det et bedre brettspill for en familie? Sett deg inn i rollen som en forretningsmann, mens du knuser all annen konkurranse. Et superrealistisk spill som vekker konkurranseinstinktet i alle. Den finnes flere versjoner, men alle går ut på det samme.

Ludo

Det klassiske Ludo spillet passer for hele familien. Få dine brikker rundt banen og inn i mål før en motspiller fanger din brikke og du må starte på ny.

Den forsvunne diamant

Det kjente familiespillet Den Forsvunne Diamanten er fortsatt like populært. Her er det om å gjøre å finne diamanten” Afrikas stjerne” og få den i mål, på veien kan du finne andre diamanter som kan løses inn i penger og gjøre reisen til mål lettere.

Stigespill

Stigespill er et morsomt spill for hele familien hvor det gjelder å komme først opp til toppen. Kast terningen og håp på en grønn stige som gjør at du kan klatre fortere opp, men havner du på en rød stige faller du ned igjen. Simpelt, og artig.

Terningspill:

Yatzy

Jeg tror de fleste av oss har funnet oss i en situasjon hvor vi ber til alle høyere makter om å få to 6’ere. Yatzy er kanskje et litt mer komplisert spill enn for eksempel Ludo, men med engang man har forstått hvordan det fungerer, har man timevis av garantert underholdning.

Størst mulig sum

Kast en eller flere terninger et visst antall ganger, og adder summen. Den med høyest- eller lavest sum vinner. Et utrolig enkelt spill, men et flott tidsfordriv.