Falske Fæsterålen-arrangement spres på Facebook

Staben bak festivalen Fæsterålen advarer om at det florerer flere falske arrangement som bærer festivalen navn på Facebook.

Fæsterålen-arrangørene er i gang med å planlegge årets festival, som skal arrangeres i slutten av august. Men nå viser det seg at det er blitt opprettet flere, falske arrangementer som bærer festivalens navn på Facebook. Gjennom festivalens nettsider gjør arrangøren publikum oppmerksom på disse falske arrangementene.

Kommunikasjonsansvarlig i Deadline Event, som arrangerer festivalen, Martin Meisterlin, beskriver situasjonen som skummel overfor VOL.

– Ja, det er skummelt fordi dette er så i tida. De henter tekst og informasjon fra våre arrangement for at det skal fremstå som ekte, forklarer Meisterlin.

Meld av og rapporter

På festivalens nettsider har de linket til det som er et ekte arrangement fra Fæsterålen.

De falske arrangementene kan ta deg videre til nettsider som det ifølge kommunikasjonssjefen er lite ønskelig å komme inn på.

Meisterlin ber alle om å la være å klikke seg inn på linker der det loves gratis festival. Hvis noen har meldt seg på disse arrangementene, ber han folk om å melde seg av snarest mulig.

– Ingen av disse har til hensikt å gi deg gratis festival. Meld deg av arrangementet og rapporter disse arrangementene videre til Facebook. Kun slik er det mulig å få stoppet dette. Det er flere festivaler som har opplevd det samme, blant annet Øya og Bakgården i Harstad, opplyser Meisterlin.

Sjekk arrangør

På Fæsterålens nettsider opplyser festivalsjef Stein Inge Pedersen at billetter til festivalen kun er tilgjengelig via Tikkio, eller direkte kontakt med festivalkontoret.

Meisterlin oppfordrer folk til å være nøye med å sjekke hvem som er arrangør av arrangementene.

– Det er ekkelt å oppleve dette. Slike svindler har større R-tall enn et visst virus som herjer om dagen. Det er ikke spesielt kult å bli ramma av dette, beskriver han.