Slik ligger Vesterålen an med korona-vaksinering

Kommuner i Vesterålen er blant de beste og verste i Nordland når det kommer til å få satt vaksiner.

Når det gjelder prosentvis del av befolkningen over 18 år som har fått en av de to vaksinedosene, skiller det 4,8 prosent mellom den beste og den dårligste kommunen i Vesterålen. Når det gjelder prosentvis andel av fullvaksinerte, skiller det 2,8 prosent mellom den beste og den dårligste.

Hadsel er den kommunen i Nordland som frem til nå har fått gitt en vaksinedose til størst prosentvis andel av befolkningen. Det viser en oversikt fra Folkehelseinstituttet og VG.

Oversikten viser at det så langt er satt 6,846 vaksinedoser siden vaksineringen tok til like etter nyttår.

I Hadsel har 17,5 prosent fått minst en dose av koronavaksinene. I alt har det blitt satt 2.001 doser i kommunen, ifølge oversikten. Hamarøy er kommunen med flest førstegangsvaksinerte med 17,8 prosent.

For Øksnes kommune er det ikke like lyst. Kommunen ligger nest nederst på lista over kommuner i Nordland når en ser på oversikten over fullvaksinerte. 5,1 prosent er til nå fullvaksinert etter å ha fått begge dosene i Øksnes. Kun Nesna kommer dårligere ut med 3,5 prosent. Vevelstad er på topp med 11,2 prosent. Også Sortland er blant de nederste på lista med 6,1 prosent fullvaksinerte. Sortland er også på nederste tredel av lista når det gjelder førstegangsdoser med 12,7 prosent.

I Vesterålen er Bø kommunen som har flest fullvaksinerte om vi ser på prosentvis andel. 7,9 prosent er så langt fullvaksinert i Bø.

14,1 prosent har fått minst en dose i Nordland, mens 6,4 prosent av fylkets befolkning har så langt blitt fullvaksinerte.

Her er nøkkeltallene per 5. april:

KommuneTotalt antallProsent 1. vaksineProsent fullvaksinert
Hadsel200117,57,3
62116,27,9
Lødingen45415.07,6
Andøy98914,96,6
Øksnes80613,25,1
Sortland197512,76,1